AANDACHT IS ALLES


TAI CHI QIGONG TRAINING

Jouw rustpunt, jouw oplaadmoment, jouw zelfzorg


Arnout Ruitenberg

Leuk dat je er bent!

Tai Chi Qigong is een mooie manier om je lichaam en geest kalmer en tegelijk ook krachtiger te maken. Na een les voelt je lichaam soepeler en energieker en je hoofd is meer tot rust gekomen. Dit komt omdat je bewust je ademhaling en aandacht gebruikt. 

 

Wereldwijd doen miljoenen mensen Tai Chi Qigong. En niet omdat ze omdat ze tijd over hebben ...

 

Ze doen het omdat het ze wat oplevert. Dat kan een betere balans zijn, meer rust van binnen, een soepeler lichaam, meer energie, echte 'me time'. ​

 

Wat zou jij willen dat Tai Chi Qigong je oplevert? 

 

Hieronder kun je een gratis online Tai Chi training voor beginners aanvragen. Gewoon om uit te proberen. En daaronder lees je meer over Tai Chi Qigong. Als je vragen hebt, ik beantwoord ze graag!

 

Arnout


Tai Chi Qigong, de bewegingskunst

In Tai Chi Qigong werk je met aandacht om je lichaam te voelen en losser te maken, zodat je emotioneel-mentaal meer rust ervaart en je stabieler voelt. Het is energiewerk van binnenuit en maakt je hoofd kalmer en je lichaam soepeler.

 

Tai Chi betekent trouwens het 'optimale evenwicht tussen Yin en Yang' en dat is meer dan even op één been staan. Qigong betekent 'het trainen (Gong) van je energie (Qi)'. Dus met Tai Chi Qigong train je je energiepeil naar jouw optimale balans.

 

Weet je dat jij één en al beweging bent? Zelfs als je stilzit, beweeg je volop. Je ademhaling beweegt in en uit, je hart slaat en je bloed stroomt. Je lichaam verandert dus voortdurend en je emoties en gedachten bewegen vaak nog veel sneller. In het dagelijks leven ben je daar nauwelijks bewust van, het gaat vanzelf.

 

In Tai Chi Qigong let je er wel op omdat je veel energie verliest als je onbewust veel spierspanning in je lichaam vasthoudt en oppervlakkig ademt. In de oefeningen leer je hoe het anders kan, hoe je vanuit innerlijke rust en ontspanning kunt bewegen. Daarom noemen we het een bewegingskunst.

Pak je rust, juist als het druk is

Waar Tai Chi Qigong het meest bekend van is, zijn de trage, sierlijke bewegingen

 

Waarom is 'slow motion' zo belangrijk? Omdat door het vertragen van de lichaamsbewegingen je emoties en gedachten ook meer tot rust komen. Door langzaam te bewegen heb je meer tijd om te voelen wat er in je lichaam gebeurt. En als je het kunt voelen, dan kun je het loslaten, helen, zachter of sterker maken.

 

Oké, het toverwoord is gevallen ... loslaten.

 

Tegenwoordig is het één van de meestgebruikte woorden voor het omgaan met spanning. Wat zegt je vriend(in) als je vertelt dat je je zorgen maakt? Grote kans dat ze: 'Je kunt het maar beter loslaten', zegt, of iets wat er op lijkt. En dat advies is vaak makkelijker gegeven dan gedaan.

 

Bij Tai Chi Qigong is 'loslaten' heel concreet. Je voelt waar in je lichaam spanning aanwezig is en laat dat los zo goed als je op dat moment kunt. Vergelijk het maar met een ui, die uit vele lagen bestaat. Zo kun je ook op vele lagen loslaten. En het effect is veel meer dan alleen ontspannen spieren. Door onder andere je zenuwstelsel en hormoonhuishouding is je fysieke lichaam direct gekoppeld aan je emotioneel-mentale houding. Oftewel: fysieke spanning loslaten heeft een direct positief effect op je mindset.

Niets nieuws... honderden gingen je voor

Met veel plezier gaf ik afgelopen jaar live tientallen Tai Chi Qigong trainingen via Facebook. Ook online lessen dus. Daar deden wekelijks honderden mensen aan mee. Een kleine greep uit hun reacties:

 

​"WoW … heerlijke oefeningen voor een beginner als ik en van thuis uit … super! Dankbaar!" (Ann)

 

"Ik heb een minitraining meegedaan en het werkt! Je gaat uit je hoofd, je ademhaling gaat dieper, hoef je niets voor te doen, het gebeurd gewoon. Ik zeg: ‘probeer het eens!’ Een hele bijzondere ervaring" (Yvonne)

 

Dankjewel! Je legt het super uit! (Aty)

 

"Heerlijk om zo de ochtend te beginnen. Ook een relaxte manier om je aandacht in jezelf te trekken en even te ontstressen. Zeker een aanrader! En helemaal als je een koukleum bent is dit een must om te kijken "(Esther).

 

"Ik heb meegedaan en voelde me enorm energiek en rustig. Ondanks de vele afspraken van die dag ben ik rustig gebleven. Dankjewel" (Anja).

 

"Can we have an English version as well?" (Nikka)

 

"Voelt heerlijk" (Wilma). "Heerlijk om te doen! "(Lena) "Super" (Ankie). "Fijne oefeningen" (Irene). "Heel helder uitgelegd" (Pedra). 

 

"Ik zou het waarderen als iedereen dit probeert, het is zo heerlijk om te doen. Ik gun het iedereen" (Maria).

 

"Dankjewel Arnout! Ik heb weer lekker ff meegedaan. Ik vind het leuk ontspannen zo die oefeningen! Ik doe dit graag alleen thuis" (Diana).

 

"Mooi begin van de dag" (Olga). "Heerlijk relaxt" (Eveline). "Leuke bewegingen" (Marion). "Wat lekker ontspannend" (Ellie).

"Een heel fijn begin van deze vrije morgen. Wat een ruimte komt vrij na deze oefening" (Marika).

 

"Uit ervaring weet ik dat het heerlijk is om de dag met Arnout te beginnen, nou met zijn Tai Chi les dan ;-) Wie doet er mee?" (Alma)

 

"Leuke oefeningen! Ga ik vaker doen, thanks" (Hennie).

 

"Mijn onderrug deed zeer, dit heeft me goed gedaan!" (Esther)

 

"Yeah helemaal weer zen, dankjewel!"(Edith)

 

"Veel achter de laptop gezeten vandaag. Last van stijve schouderbladen. De oefening was heel welkom!" (Ilia)

 

"Het was weer een klein feestje voor mijn lijf, dank!" (Annemarie)

 

"Ik had wat last van de spieren in mijn schouders en rug en dacht opeens aan het filmpje. Voelt een stuk beter nu. Bedankt!" (Astrid)

 

"Ooooh, wat fijn om zo kennis te maken met Tai Chi" (Angelique).

 

"Dankjewel voor de oefeningen. Zo kunnen we de dag weer tegemoet treden" (Femy)

 

"Fijn dat je de filmpjes steeds kunt terugkijken, zo kun je even lekker bezig zijn. En mijn dag is weer goed begonnen. Dank je" (Hennie).

 

"Dankjewel. Heel fijn om thuis mee te doen" (Ien).

 

"Weer een heel leuke training en telkens zo duidelijk uitgelegd … heerlijk! Ik geniet en het ontspant me telkens enorm. Een dagelijks gewoonte geworden!" (Ann)

 

"Prachtige oefening. Ik doe al jaren Tai Chi maar deze kende ik nog niet" (Margriet).

 

"Mijn rug is weer losser" (Herma).

 

"Hij [de training] is ook heerlijk voor op de avond hoor! M’n bovenrug voelt losser" (Marie-José).  Praktisch: Hoe online Tai Chi Qigong werkt

 • Je bepaalt zelf wanneer je Tai Chi Qigong doet. 's Morgens vroeg, tussendoor, op zondagochtend, jij kiest je momenten (en hoeft niet te haasten om op tijd bij een les te zijn).

 • Je kunt overal Tai Chi Qigong doen. Thuis, in de tuin, op vakantie, op je werk. Zolang je maar een laptop of tablet en internet hebt. Kortom, zelfzorg waar het jou uitkomt (en geen reistijd of gedoe met het vinden van een parkeerplaats).

 • Van aanmelding tot start in slechts vijf minuten. Je kiest je Tai Chi Qigong serie en betaalt via Ideal (Nederland) of Mr Cash (België). Via email ontvang je de pagina en je wachtwoord. Klaar om te starten! Zo eenvoudig is het.

 • Je krijgt simpele oefeningen met een stap-voor-stap uitleg (en je kunt de trainingen zo vaak je wilt herhalen of stopzetten).

 • De uitleg is in het Nederlands, dus geen vertaalgedoe.

 • Je hebt rugdekking voor vragen en als je feedback wil. Niet met een of andere helpdesk, maar direct mailcontact met Arnout.

 • Je docent heeft ruim tien jaar ervaring en geeft zowel online als offline trainingen (en het kost een stuk minder dan Tai Chi Qigong lessen bij jou in de buurt).

Over Arnout

Arnout is oprichter en hoofdtrainer van Qi Art in Ede. Hij won goud en zilver op het wereldkampioenschap Tai Chi in Taiwan (2018) en is drievoudig Nederlands kampioen Tai Chi Pushing Hands (2016, 2017, 2018).

 

Het is zijn missie mensen te trainen om zich krachtiger en rustiger van binnenuit te voelen. Niet door erover te filosoferen, maar met praktische oefeningen die echt werken. Fysiek en mentaal. Hij traint graag met nieuwsgierige en leergierige mensen die ervan houden zichzelf te blijven ontwikkelen. Zijn stijl van begeleiden is direct, persoonlijk en optimistisch.

 

Hij traint Tai Chi vanaf 2003 en richtte in 2007 Qi Art op. Hij geeft Tai Chi Qigong en Tai Chi Kungfu groepstrainingen en personal trainingen. Hij volgde jarenlang intensieve trainingen in Nederland bij Ruud en Jan Jaap Westerkamp en deed trainingskampen in Canada bij Patrick Orr (2011), in China bij Ismet Himmet (2013), in Zweden bij Paul Silfverstrale (2017) en in Frankrijk bij Barry McGinlay (2018). Hij is getrouwd met Eveline en samen hebben ze drie mooie kinderen.

 

 


TAI CHI QIGONG TRAINING

5

MOMENTEN VAN LOSLATEN

 • 5 Trainingen volledig gericht op loslaten. Een prachtige serie van 5 oefeningen, waarin je je lichaam leert voelen en ontdekt hoe je het losser en relaxter kunt maken.

 • Zeer geschikt als kennismaking met Tai Chi door de stap-voor-stap uitleg, de korte trainingen (10-18 minuten) en de eenvoudige oefeningen. 

 • Je kunt vandaag nog beginnen. Je hebt meteen toegang tot alle trainingen in deze serie.

 • Vragen stel je direct aan mij. Geen anonieme helpdesk dus, maar mijn persoonlijke mailadres.

 • De kosten zijn 35 euro (inclusief btw). Geen extra kosten. Een investering in zelfzorg.

10

MOMENTEN VOOR VITALITEIT EN RUST

 • 10 Trainingen waarin je alles leert over de 12 Oefeningen voor Vitaliteit en Rust. Een oefenserie waarin je kalmte en stilte van binnen ontwikkelt, maar ook kracht en stabiliteit.

 • Deze serie is ideaal als vervolgstap na de 5 Momenten van Loslaten en voor ervaren Tai Chi beoefenaars. De trainingen zijn uitgebreider (35-45 minuten) en de oefeningen gevarieerder (stilstaand, op de plaats bewegend, loopoefeningen).

 • Je kunt vandaag nog beginnen. Je hebt meteen toegang tot alle trainingen in deze serie.

 • Vragen stel je direct aan mij. Geen anonieme helpdesk dus, maar mijn persoonlijke mailadres.

 • De kosten zijn 67 euro (inclusief btw). Geen extra kosten. Een investering in zelfzorg.

Door te klikken op de rode button kom je in de betaalomgeving. Je kunt betalen met Ideal (Nederland) en Mr Cash (België). Direct na betaling krijg je een mail met inloggegevens en een mail met je factuur. 

Op deze trainingen zijn de Algemene Voorwaarden van Qi Art van toepassing.


© Qi Art 2019. All Rights Reserved.