'BAAS VAN BINNEN'

Innerlijk Sterke Houding:

het systeem om van binnenuit krachtiger, rustiger en met meer focus te leven

En nu jij...   

​​Je hebt genoeg energie nodig om te genieten van je familie, je werk en je persoonlijke leven. En niet net genoeg om van dag tot dag te overleven, maar meer dan genoeg … ik heb het dan over fit thuiskomen na een dag werken, over rust van binnen als het hectisch om je heen is, over focus hebben en houden op wat voor jou belangrijk is. Dat is energiemanagement.

 

Maar als energiemanagement betekent dat je niet meer mag eten wat je lekker vindt, je verplicht elke week urenlang naar de sportschool moet en uit de duizenden ontspanningsmethoden de meest geschikte moet zien te filteren, dan is het alsof je er een baan bij hebt. Niet leuk dus.

 

Dan kan ook anders ...

 

Na veel uitproberen ontdekte ik een systeem dat energiepeil en mentale kracht positief beïnvloedt, dat op de korte termijn al verschil maakt, en op de langere termijn je echt van binnenuit verandert. Een Innerlijk Sterke Houding.

 

En dat kun jij ook leren.

 

In de training ontdek je hoe jij je energiepeil positief kunt beïnvloeden – zonder allerlei verplichte diëten en zonder betweterige opmerkingen. Deze simpele, maar effectieve methode veranderde mij van een verlegen burnout jongetje naar een opgewekte, zelfverzekerde trainer/coach die geniet van verre reizen, internationale Tai Chi toernooien, schrijven en lezen. En wat veel belangrijker is ... het heeft ervoor gezorgd dat mijn energiepeil stabieler en hoger is dan ooit tevoren. En dat geldt ook voor de tientallen mensen die er inmiddels mee werken.

 

Veel plezier met het rondkijken op de pagina!

 

Arnout Ruitenberg

 


 

 

CHECK

Meer dan drie keer:'ja, dat ben ik?'

 • Je zorgt voor anderen, en vergeet jezelf vaak.

 • Je verliest veel energie door piekeren en zelfkritiek.

 • Je betrapt jezelf er steeds vaker op dat je jezelf 'oud' vindt, en daar ben je veel te jong voor.

 • De laatste keer dat je echt iets leuks voor jezelf deed, is zo lang geleden dat je het je niet meer kunt herinneren.

 • Je praat wel over wat jij belangrijk vindt, alleen in de praktijk komt er weinig van terecht.

 • Je komt zelfverzekerd over, maar van binnen twijfel je vaak of je wel het juiste zegt of doet. 

 • Vroeger had je passies waar je enthousiast over was, nu voel je je regelmatig moe en leeg van binnen.

 • Je hebt een hekel aan vaag spiritueel gedoe en houdt van een duidelijke praktische aanpak.

 

Over de training: voor echte mensen, van echte mensen

 • Je ontdekt door de training je innerlijke houding (en hoe jij jezelf daarmee sterker en relaxter maakt).

 • Je ontwikkelt stap voor stap een hoger en stabieler energiepeil, met praktische uitleg en concrete oefeningen (dus geen onduidelijke 'spirituele' teksten).

 • Je leert meer te durven en voor jezelf op te komen (zonder daarin te forceren). 

 • Je voelt je rustiger van binnen (doordat je ontdekt wat werkt om jezelf te kalmeren). 

 • Je geniet meer van wie je bent en wat je kan (in plaats van wie je 'hoort te zijn' en wat je 'moet kunnen'). 

 • De balans tussen je persoonlijke-, gezins-, en werkend leven verbetert (doordat je beslissingen neemt die jouw energiepeil voeden).

 • Je kunt de training overal doen. Thuis, in de tuin, op je werk, op vakantie. Al het trainingsmateriaal staat online, dus je hebt alleen een laptop of tablet en internet nodig. 

 • Je hebt rugdekking voor vragen. Niet met een of andere helpdesk, maar direct mailcontact met Arnout.

   

   

   


Ik vind deze training geweldig. De persoonlijke begeleiding, de pragmatische benadering en de praktische oefeningen maken mijn werken aan een sterke innerlijke houding heel persoonlijk. Het voelt niet als een “trucje” ik merk dat mijn innerlijke houding zich ontwikkelt door de training. Ik heb meer inzicht gekregen hoe deze nu is en wat voor invloed dat heeft op de manier hoe ik dingen ervaar en doe. Ik pas de oefeningen uit de training toe in mijn dagelijks leven en beleef ervaringen bewuster.

Tom Zwaneveld

Docent

Ik vind de training Innerlijk Sterke Houding een unieke training die mind & body combineert. Er gebeurt echt wat van binnenuit. Het is niet moeilijk, zwaar of ingewikkeld om te doen. Het enige wat belangrijk is is dat je je ervoor openstelt. Sinds het begin van de training merk ik een heleboel positieve voordelen. Ik kan beter ontspannen waardoor ik beter slaap. Gedachten gaan niet meer met me aan de haal waardoor ik mijn innerlijke rust bewaar en me minder gestresst voel. Ook heb ik door de training geleerd om het leven me niet te "laten" gebeuren maar om zelf verantwoordelijkheid te nemen. Ik voel me mentaal en fysiek sterker en beter in balans waardoor het leven een stuk prettiger is.

Elisa Willemsen

De begeleiding van Arnout is altijd positief en leert me te kijken naar mijn motivatie en innerlijke kracht. Ik merk dat ik ook bij mijn eigen leerlingen nu soms dingen (belemmerende patronen) herken die ik in de training met Arnout heb besproken. Hierdoor kan ik mijn leerlingen andere handvatten bieden. De balans in de training tussen mentale en fysieke ontwikkeling vind ik echt top!

Ylvie Fros

Academische Rijkunst, Natural Horsemanship en Centered Riding

Echt super bedankt! Ik heb al een tijdje niet meer het gevoel dat ik in een
moeras zit... superfijn dus! Wat met over de streep trok om eraan te beginnen, was dat ik het thuis kon doen. En nu na de training merk ik dat ik rustiger in mijn hoofd ben, meer energie heb en sneller dingen oppak. Ik doe nog steeds bijna dagelijks de Adem & Aandacht routine en daarnaast afwisselend de bodyscan en Fit & Fris. Echt een voldaan gevoel geeft dat … op elk niveau!

 

De begeleiding was heel relaxt, geduldig en met een heldere uitleg. Zeer prettig! De combinatie van online en telefonische ‘live’ afspraken was voor mij een perfecte combi. Als ik ergens niet uitkwam, dan kon ik contact opnemen en de afspraken waren de bekende stok achter de deur. ENORM BEDANKT!!

Saskia de Jong

Op heel veel niveaus is er winst door de training. Ik voel me energieker en mijn energiepeil fluctueert veel minder dan voor de training. Ik heb geleerd de regie meer in eigen hand te nemen. In mijn werk als oefentherapeut kan ik beter verwoorden hoe de wisselwerking tussen het mentale en het fysieke gaat. En ik heb op reis geen hoofdpijn meer, want ik anders wel altijd enkele dagen had.

Marie-José Beelaerts

Bewegingstherapie Otterlo

De training maakt me krachtiger en geeft me een enthousiaster gevoel. De manier waarop de training is opgebouwd is echt van nu, transparant en met Arnouts eigen ervaringen. Dat, en de humor en passie waarmee Arnout het brengt, bracht me in een enthousiaste flow. En als ik nu terugkijk, dan weet ik: dit was de goede stap. 

 

Een jaar later: 

Ik heb bijna dagelijks nog wat aan de training. Het is nog steeds precies wat ik nodig had. En daar ben ik dankbaar voor.

Ilona Nieuwenhuis

Leidinggevende kantoorteam kinderdagverblijf en BSO Jottum!

Door de training ga je positiever naar jezelf kijken. Maar je wordt ook uitgedaagd om naar jezelf te kijken als het wat minder leuk is en je rafelige kantjes van jezelf tegenkomt. Die combinatie maakt dat je kan groeien.

De training is uniek in zijn soort en daar ben ik graag ambassadeur van! 

Madelon Engels

Achmea Zorgverzekering, International Communication & Community


KRACHT - FOCUS - RELAXT

Hoe dan ... de training uitgelegd

 • Mindset: energiemanager in opleiding

  Je ontdekt je innerlijke houding en hoe je die kunt regisseren. Je leert het verschil tussen je 'monkey mind' (het drukke denkaapje in je hoofd) en je 'wisdom mind' (je wijze kant die weet wat juist is). Je bepaalt welke situaties en personen je energiepeil voeden en welke niet. Je merkt hoe gaaf het is om haalbare en concrete doelen te halen. En nog veel meer avonturen van binnen ... 

 • Krachtiger lichaam - relaxter lichaam

  Je ontdekt de basis van Tai Chi, de eeuwenoude bewegingsleer uit China, bekend om het helende effect op lichaam en geest. Je leert een ochtendroutine waardoor je energieker en rustiger aan de dag begint. Je ontdekt hoe je ademhaling kan helpen om te ontspannen. Je krijgt een routine die je conditie verbetert. Met mindfulness oefeningen leer je om door de dag heen bij jezelf te blijven. En nog veel meer materiaal dat het vertrouwen in je lijf doet groeien ...

 • Zelfzorg als fundament

  De training duurt 20 weken, waarbij je om de week een nieuwe module krijgt. In totaal zijn er dus 10 modules. Per module ontvang je video's, audio's en hoofdstukken van het werkboek. De tussenliggende weken krijg je een inspiratiemail met extra tips en suggesties. Zo wen je aan het nieuwe patroon waarin je op een positieve en opbouwende manier voor jezelf zorgt.

 • Zelfstandig, maar niet alleen

  Het trainingsmateriaal is online beschikbaar. De kracht daarvan is dat je ieder moment ermee bezig kunt zijn en je eigen tempo kunt volgen. Daarnaast heb je onbeperkt mailcontact met Arnout voor vragen en krijg je aanvullende tips om nog meer uit de training te halen. 

   

   


 

En wie is Arnout Ruitenberg

Oké, dit is het punt waarop ik mezelf in de derde persoon hoor op te hemelen, zodat jij overtuigd raakt dat ik weet waarover ik het heb. Geloof me, ik heb het geprobeerd, maar na een paar pogingen mezelf slimmer voor te doen dan ik ben, heb ik deze aanpak losgelaten. Ik heb besloten te schrijven alsof ik aan een vriend schijf (wat in zekere zin ook zo is).

 

Wat wil je  van me weten?

 

Ik ben 45 jaar en woon in Ede, met de bossen van de Veluwe op loopafstand. Ik ben getrouwd met Eveline en samen hebben we drie kinderen. Het is mijn passie/werk/hobby te onderzoeken wat werkt om je energiepeil en mindset positief te beïnvloeden. Dat deel ik graag met jou en andere mensen.

 

Daarnaast ben oprichter en hoofdtrainer van Qi Art - School voor Tai Chi Qigong en Tai Chi Kungfu in Ede, won goud en zilver er op het wereldkampioenschap Tai Chi in Taiwan (2018), ben drievoudig Nederlands Kampioen Tai Chi Pushing Hands en reis ik de wereld over om mijn Tai Chi verder te ontwikkelen.

 

Ik ben met de training begonnen om een zekerder gevoel over mezelf te hebben. Een van mijn struikelblokken is motivatie in combinatie met onzekerheid, met uitstelgedrag als gevolg. In deze training kreeg ik net dat extra zetje om op momenten dat iets niet lukt, het opnieuw te proberen. Met resultaat! Het lukt mij nu veel beter om me aan afspraken te houden die ik met mezelf maak.

Yvonne van den Dobbelsteen

Student

Ik heb meer energie. Als ik ergens aan begin, dan maak ik het nu ook af. Voorheen begon ik wel ergens aan maar dacht ondertussen ‘ik zie wel’. Dat voelt erg goed.

 

Ik kan makkelijker mijn irritatie waarnemen, dat korte lontje opmerken en dan gewoon even afstand nemen. Dat ik kan denken ‘even drie keer ademhalen en niet meteen er onbeheerst in gaan’. Dat maakt ook dat ik beter onder woorden kan brengen wat ik bedoel.

 

Ik heb door de training geleerd, dat een belofte aan mezelf altijd voor alles gaat. Alles wat ik doe is een keuze, ik heb de keuze om te bepalen hoe ik reageer op een situatie. Het leven overkomt me niet. 

Tanja Duijnhouwer

Ik heb enorm genoten van de training! Ik heb mezelf enorm verbaasd hoe ik er mee bezig ben geweest. Meestal geef ik gauw op!


Mijn momenten van voldoening zijn:
1. de avondroutine; geeft veel positiviteit;
2. SiRe: geeft me vaak inzicht hoe ik het ook anders kan doen om een sterke innerlijke houding te ervaren. 
3. de ochtendroutine: elke ochtend de  Adem & Aandachtoefeningen, heel fijn begin van de dag!

Het effect is te zien in het grote verschil tussen mijn startpositie (60 punten) en de afrondende positie (150 punten)!!

 

Ik voel me sterker, bewuster, met meer zelfvertrouwen en meer zelfkennis!
 

Bedankt Arnout voor deze prachtige training!!
 

Els Snikkers

Medewerker apotheek

De modules zitten goed in elkaar, ze zijn inhoudelijk sterk. Het motiveerde me om meteen aan de slag te gaan. En zeer effectief! Ik zit nu beter in mijn vel, kan weer meer focussen. Ik ga gemakkelijker uitdagingen aan buiten mijn comfort zone. Dat is spannend, maar ik word er wel blijer van.

 

De begeleiding van Arnout was prettig. Hij luisterde en gaf tips en adviezen, ook tussendoor via de mail als ik ergens mee zat. De combinatie tussen online en de ‘echte’ afspraken was boven verwachting. Ik had nooit verwacht dat het voor mij zo goed zou werken!

 

Dankbaar voor wat het me heeft gebracht. Hopelijk kunnen andere mensen er ook profijt van hebben!

Wendy Hoeckx

Docent Chinese voedingsleer


 

Veelgestelde vragen

Wanneer begint de training en hoe lang duurt het?

Wat kan ik voor resultaat verwachten?

Is deze training voor iedereen geschikt?

Ik heb het al zo druk. Kan ik dit wel combineren met mijn werk en gezin?

Ik weet niet veel van online trainingen en heb ook nog nooit een online training gekocht. Hoe werkt dat?

Blijft het lesmateriaal van de training beschikbaar, ook als ik klaar ben?

Kan ik de training ook 'in het echt' doen, met Arnout als mijn personal trainer?

Hoeveel uur per week ben ik ermee bezig?


 

 

BELEGGEN IN JEZELF

Welke investering 

past voor jou?

 • Online Pakket

 • 10 online modules: elke 14 dagen nieuw materiaal dat je krachtiger, meer gefocust en rustiger van binnen maakt.

 • Het werkboek Innerlijk Sterke Houding met bij iedere module concrete praktijkopdrachten en oefeningen.

 • 16 begeleidende video's: per module een introductie, Tai Chi video's met de Adem&Aandacht ochtendroutine, conditievideo's met de Fit&Fris routine.

 • 7 audio opnames met mindfulness- en ademoefeningen.

 •  

   

    • VIP Pakket

 • 10 online modules: elke 14 dagen nieuw materiaal dat je krachtiger, meer gefocust en rustiger van binnen maakt.

 • Het werkboek Innerlijk Sterke Houding met bij iedere module concrete praktijkopdrachten en oefeningen.

 • 16 begeleidende video's: per module een introductie, Tai Chi video's met de Adem&Aandacht ochtendroutine, conditievideo's met de Fit&Fris routine.

 • 7 audio opnames met mindfulness- en ademoefeningen.

 • 10 check-in's via telefoon/Skype, waarin we om de week je vragen, ervaringen en vervolgstappen bespreken.

 • 10 coachingssessies van 1 uur, waarin je om de week persoonlijke training door Arnout krijgt met optimaal maatwerk voor jouw situatie.Door hierboven te klikken kom je in de betaalomgeving. Je kunt met Ideal (Nederland) of Mr Cash (België) betalen. Je krijgt direct per mail je bevestiging en binnen een dag alle inloggegevens zodat je snel kunt beginnen.

Qi Art copyright 2019. All Rights Reserved.                                                                                                               Algemene Voorwaarden      Privacyreglement